Lasik, Lasek, Laser, Oogchirurgie, Eximerlaser

Laser Oog-Chirurgie
Info Center

Lasik, Lasek, Laser, Oogchirurgie, Eximerlaser
Lasers Behandelingen Complicaties Documenten
Oogziekten Alles over zien Zoeken op deze site Links


De LASEK-methode

De LASEK- of de PRK-methode wordt toegepast als uw ogen niet in aanmerking komen voor een LASIK-behandeling. Dit is het geval bij een te dun hoornvlies of een andere hoornvliesafwijking waarbij het maken van een ‘flapje’ niet verantwoord is. Het verschil met de LASIK-behandeling is dus het feit dat hier geen dun laagje hoornvliesweefsel (een ‘flapje’) wordt gemaakt. Alvorens we met de laserbehandeling kunnen beginnen wordt de beschermlaag van het hoornvlies (het epitheel), losgeweekt en voorzichtig opzijgeschoven (bij de LASEK-behandeling) of geheel verwijderd (bij de PRK-behandeling). Qua nauwkeurigheid is zowel de LASEK- als PRK-behandeling vergelijkbaar met de LASIK-behandeling. Alleen de periode van herstel duurt wat langer.
De LASEK-behandeling
lasek lasek Lasek laser operatie
LASEK is de afkorting van ‘Laser Epithelial Keratomileusis’ en is geschikt voor bijziendheid tot –8.00 dioptrieën, verziendhied tot +4.00 dioptrieën en cilinderafwijking tot 5.00 dioptrieën. De behandeling gebeurt poliklinisch. Vooraf wordt uw oog met oogdruppels verdoofd. Een speciaal mesje wordt op uw hoornvlies gezet (afb.1). Met behulp van een alcoholoplossing wordt de beschermlaag van het hoornvlies (het epitheel) losgeweekt (afb.2) en met een soort chirurgisch ‘schoffeltje’ wordt voorzichtig de losgeweekte epitheellaag aan één kant omhoog gelift (afb.3).
lasek oogoperatie Lasek chirurgie Lasek
De dikte van het epitheel is gemiddeld 50 micron dik. Na het opzijschuiven van het epitheel (afb.4) wordt met de Excimer laser de gewenste correctie uitgevoerd (afb.5). Hierna wordt het epitheel voorzichtig teruggeschoven (afb.6) en wordt het hoornvlies afgedekt met een steriele, beschermende bandage contactlens. Deze lens dient u gedurende ongeveer 4 dagen te dragen en het biedt bescherming tijdens de genezingsfase. De behandeling zelf is pijnloos en qua precisie te vergelijken met de LASIK-methode. Na de behandeling kunt u gedurende een dag of twee te maken krijgen met een onaangenaam gevoel in uw ogen en ondervindt u enige lichtschuwheid. Daarom krijgt u oogdruppels mee en daarnaast adviseren we een zonnebril zonder sterkte te dragen. Het herstel van het zicht duurt langer dan bij de LASIK-methode. Binnen een week is het herstel 80%. Volledig herstel volgt binnen enkele weken.


Home
Contact

Laser Oog-Chirurgie
Info Center

Disclaimer
Site Map